torsdag 28 maj 2009

Great dog...shame about the handler!

Tävlade i Västerås igår och Myntha var superduktig! Var inte ett dugg osäker eller tveksam under loppet (Hoppklass 2) vi körde utan hade bra fart och driv framåt :) Slalomingången stod i 90 graders vinkel från ett hopphinder vilket flera hundar hade problem med...men inte Myntha. Tyvärr så krockade hon med en slalompinne i slutet vilket gjorde att jag fick hjärnsläpp och hade in henne i fel port i slalomet när vi skulle ta om det = diskad. Klantigt..men att Myntha var glad och hade samma fart som hon har på träning är så mycket mer värdefullt än ett nollat lopp och pinne. För om hennes osäkerhet har släppt så kommer vi vara farliga på tävlingarna:)

Händelsen som gjorde henne låg/osäker i tävlingssammanhang är att hon blev jagad av en annan större hund förra sommaren på en tävling, den ville bara leka men Myntha tyckte det var jätteläskigt. Så under vintern/våren har jag fått jobba mycket med att bygga upp hennes självförtroende under träning med andra hundar..och det verkar som att jag har lyckats nu:)

.
Charlie fick 5 fel i Agilityklass 2 men vet inte vart han fick det felet någonstans? Men han var duktig ändå:)
Tjuvstartade gjorde han också..tsss
.

Ska sitta med Fysiken nu och sen blir det en sväng till gymmet för att köra skiten ur benen! Blir också en vikarieträff ikväll för alla som ska jobba i Hemtjänsten i Heby i sommar, jag ska jobba kväll där:)